Handverzorging, hoe dan?

Handverzorging, hoe dan? Een beetje handcreme smeren en klaar, dát is natuurlijk niet de beste handverzorging. Ik help je.

Handverzorging, hoe dan?

Ik zie nog te vaak dat men zomaar een tubetje pakt wat nog in de keukenla ligt en dan een klodder op hun handen smeren. Leuk voor het zicht en dat laagje vet wat op je handen ligt maar dit doet niet echt iets voor je huid. Een goede verzorging komt van binnenuit.

COCONEY handlotion, waaronder de Breezy Beach, is 100% natuurlijk. Het is dus geen “chemische troep” met een dosis water. Het zijn eerlijke producten uit de natuur die je huid goed voeden, verzorgen en laten stralen. De handlotion trekt ook heel snel ín de huid zodat het van binnenuit de huid zal verzorgen.

Fairtrade Shea butter

Een belangrijk ingrediënt in de handlotion van COCONEY is de Shea butter met mooie eigenschappen. Het gaat vochtverlies tegen, de vitamines zorgen ervoor dat de dunner wordende huid gestimuleerd wordt weer steviger te worden, maar een verhoornde huid juist zachter gemaakt wordt.

Een Ghanees Fair Trade bedrijf begeleid de plattelandsvrouwen die de shea butter noten rapen en stuurt ze aan. De vrouwen worden in staat gesteld zelf over de prijs te onderhandelen en er wordt hen een veilige werkplek geboden.

De gebruikte Shea butter is ook biologisch. De noten worden wild geraapt in plaats van op plantages. Maar, dat niet alleen; de bomen staan allemaal in beschermde natuurgebieden, ver van menselijke activiteit. Geen boeren als buren die hun gewas besproeien, geen kunstmest in het grondwater en geen bestrijdingsmiddelen tegen de malariamug die op de bomen gesproeid worden.

Fairtrade Shea butter

De uitleg, hoe dan?

  • Vijl je nagels met een fijne vijl. Een grove grid beschadigt de natuurlijke nagel. Een nagelknippertje zet je nagel onder grote druk, ik raad dit ten zeerste af zeker voor een droge nagel die snel “brokkelt”, splijt of dun is.
  • Verzorg je nagelriemen met een goede verzorgende nagelriemolie. Heb je gelpolish, dan zeker doen, je hebt langer plezier van mooie nagels.
  • Masseer diverse malen per dag je handen in met een verzorgende handlotion.

Check de stories op Instagram en Facebook, ik laat je regelmatig zien hoe je deze handelingen kunt uitvoeren.

Deze handverzorgingssets kun je bestellen via de shop. Deze zijn ook verkrijgbaar of af te halen bij Nagelstudio Harderwijk.